7 mars 2015
13:00

Stureby SK

Referat: Viggbyholms IK FF - Stureby SK

Så var det dags för den sista gruppspelsmatchen i Ersans Pokal. Ett gruppspel som inleddes i höstas med 6-1-vinst mot Älvsjö och därefter 1-1 mot Vallentuna. Efter några månaders väntan skulle nu avgörandet i gruppen stå, och söders blå begav sig norrut, till Viggbyholm.

För samtliga dagens spelare var det också säsongspremiär utomhus, men de fantastiska SSK-tjejerna visade direkt att höstformen håller i sig, och att vinterträningen har utvecklat dem ytterligare. Knappt hade det gått fem minuter innan första målet satt stenhårt i krysset, och 2-0 hade placerats säkert bakom en chanslös hemmamålvakt. 3-0 kom kort därefter efter ett riktigt mönsteranfall, och det blev också halvtidsresultatet trots att det verkligen inte saknades chanser för fler mål.

Andra halvlek fortsatte ungefär som den första även om tempot mattades något. Två nya mål var en skral utdelning sett till spelövertag och chanser, men en stabil 5-0-seger var ändå något som spelare, ledare och tillresta supportrar kunde glädjas åt.

Dagens vinst gör att vi är vidare till kvarten som gruppsegrare. Där väntar ett tufft och spännande möte med Sätra!

Nu laddar vi för minicup & träningsmatch imorgon. Forza Sturpen!